Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Bedrägligt med ROT-avdrag
 • SvD berättar om en kvinna som fått meddelande om att hennes ROT-avdrag använts för hantverkstjänster hon aldrig beställt och, får man förmoda, aldrig utförts.

  De nya reglerna för så kallade ROT-avdrag gör gällande att det är företaget som utfört husarbetet, exempelvis renovering, som begär skattereduktion efter att kunden betalat sin del av fakturan, skriver SvD.

  Enligt Bengt Hansson, handläggare på Skatteverket och expert på ROT -avdrag, görs ingen utredning när begäran om skattereduktion kommer in. Om bara blanketten är rätt ifylld betalas pengarna ut till företaget och ett meddelande skickas ut till kunden, enligt tidningen.

  Den nya ordningen kan alltså innebära att ROT-avdraget utnyttjas av oärliga företag. Men det sätter privatpersoner i knipa, de kanske själva vill utnyttja avdraget. Om kunden eller företaget har synpunkter på beslutet får de i efterhand höra av sig till Skatteverket.

  – Det finns oärliga företag, men det kan vara så enkelt som att företaget uppgivit fel personnummer. Om någon hör av sig med synpunkter tillsätter vi en utredning, och om det visar sig vara helt fel så blir det ett återkrav på företaget, säger Bengt Hansson till SvD.se.

  Andra bloggar om: , , ,

  Skrivet av av Carl @ 8:19

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.