Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Ny förpackningsluring
 • Jozo mineralsaltEnligt gamla regler får inte en förpackning vara större än vad som behövs för innehållet. Visserligen får man räkna med att innehållet sjunker ihop under transport och hantering. Men överdrifter får inte förekomma.

  Senast reagerade Konsumentverket mot förpackningarna med Axa:s Sportflakes. Den senaste förpackningsbluffen gäller Jozo mineralsalt. En förpackning som bara är fylld till dryga hälften går inte hem hos Konsumentombudsmannen. Konsumenter har anmält förpackningen.

  Nu förbjuds Akzo Nobel att sälja Jozo mineralsalt i förpackningar som bara innehåller 68 procent salt. Akzo Nobel har lovat att rätta sig efter Konsumentombudsmannens beslut, annars hotar ett vite på 200.000 kronor.

  Andra bloggar om: , , ,

  Skrivet av av Carl @ 22:34

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.