Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Överklaga myndighets beslut kan bli dyrt
 • Juridik, Privatekonomi 14.10.2009

  Om man vill överklaga ett beslut av till exempel Försäkringskassan kan bli dyrt för den enskilde, berättar DN. En myndighets beslut är ett så kallat förvaltningsärende som måste överklagas i en förvaltningsdomstol, i första hand Länsrätten.

  Men det går inte, utom i sällsynta undantagsfall, att få rättshjälp i förvaltningsärenden. Hemförsäkringens rättsskydd kan inte heller användas. Det är den klagande själv som får bekosta juridisk hjälp.

  Det här är en uppenbar lucka i lagstiftningen. Och många klagomål har fått Domstolsverket att reagera, skriver DN. I en utredning till regeringen tidigare i år konstateras behovet av att se över rättshjälpen på det förvaltningsrättsliga området.

  Enligt Martin Valfridsson, pressekreterare hos justitieminister Beatrice Ask (M), bereds frågan nu inom regeringskansliet:

  – Vi arbetar med förslaget, men det går ännu inte att säga om vi ska byta ut någon del, säger hon till DN.

  Det är alltså fortfarande bättre att vara rik och frisk än fattig och sjuk. De förstnämnda får skattesänkningar, de sistnämnda mest skit!

  Andra bloggar om: , , , ,

  Skrivet av av Carl @ 8:47

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.