Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Saffran betydligt dyrare i år
 • Saffran Det drar ihop sig till lussekatter, julen är årets stora saffranssäsong här i Sverige. Hen i år kommer priserna i vissa fall mer än fördubblas, läser jag i GP. Förklaringen är dåliga skördar, framför allt i Iran som är ett stort producentland.

  – Januari och februari 2008 var extremt kalla i Iran. Alla våra leverantörer säger samma sak: Blomsterlökarna frös och stora delar av fälten med saffranskrokus blommade aldrig, säger Branka Veljovic, inköpare på kryddföretaget Santa Maria, till GP.

  Tidningen har undersökt priset i flera affärer, 40 kronor för en påse om ett halvt gram verkar vara vanligt. Men tidningen har ett tips, gå till en affär som riktar in sig på invandrare, där kan det bli betydligt billigare.

  Andra bloggar om:

  Skrivet av av Carl @ 9:04

 • 2 Kommentarer

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.