Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Rengöringssprej ökar astmarisken
 • sprejFlitig användning av rengöringssprejer i hemmet ökar risken för att insjukna i astma i vuxen ålder. Däremot påverkar inte flytande rengöringsmedel risken för sjukdomen. Det berättar UNT som refererar en internationell undersökning.

  Rengöringsmedel i pulver- eller flytande form verkar inte öka risken för astma, trots att de till stor del innehåller samma kemikalier som sprejerna
  .
  – Det kan förklaras av man förmodligen andas in en större mängd av irriterande och inflammationsframkallande ämnen när medlen sprejas än när de används i flytande form. Vilka kemikalier i medlen som har mest negativ effekt på luftrören och lungorna vet vi dock ännu inte, säger Dan Norbäck, docent och yrkeshygieniker vid Akademiska sjukhuset i Uppsala till UNT.

  Andra bloggar om: , , ,

  Skrivet av av Carl @ 12:06

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.