Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Dyra kablar – En bra investering?
  • Datakablar Det är mycket hokus-pokus när det gäller kablar för hemelektronik. Frågan är om det lönar sig att investera i exklusiva och dyra kablar. Nej, säger GP som granskat marknaden.

    Datatrafik och moderna tv-signaler är digitala, det är ettor och nollor som åker genom sladden, skriver GP. Datatrafik har också automatisk felkorrigering. Resultatet kan inte bli ”lite bättre” – antingen går informationen fram eller gör den det inte. Det finns inte heller några belägg för att dyra kablar håller längre.

    Det finns alltså en klar risk att användaren kastar pengarna i sjön.

    – Jag kan inte rekommendera en kund att köpa en dyrare kabel och påstå att den är bättre, säger Ola Larsson, teknisk redaktör på branschorganisationen Elektronikbranschen, till GP.

    GP gör dock en liten reservation för kablar för analoga signaler, till exempel högtalarkablar. Tidningen tar inte ställning, utan konstaterar att det är ”ett omdebatterat ämne”.

    Andra bloggar om: , ,

    Skrivet av av Carl @ 8:16

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.