Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Test av kaffebryggare
 • kaffekopp Enligt standarden ECBC (European Coffee Brewing Centre) ska bryggtiden för en kaffebryggare ligga på mellan fyra och sex minuter. Bryggvärmen ska vara 92 till 96 grader, medan värmehållningen ska ge ett kaffe på 80 till 85 grader.

  Men Testfaktas test av åtta vanliga modeller på den svenska marknaden visar att endast tre av de åtta kaffebryggare klarar kraven. Testet publiceras i flera tidningar.

  Sämst i test blev Bosch Private Collection. Den behövde 6,16 minuter på sig att brygga och temperaturen låg endast på 81,6 grader och medeltemperaturen i kannan efter bryggning var endast 73,5 grader. Inte heller bryggarna från Philips, Kenwood, Hugin och Melitta klarar kraven. Men i de fallen ligger mätvärdena relativt nära standarden.

  Bäst i test blev tre bryggare: Electrolux, OBH och Mocca Master. Dessa tre modeller brygger snabbt, 4,11 respektive 4,41 och 4,45 minuter, och har en bryggtemperatur på mellan 92 och 94 grader, skriver Testfakta.

  Testfakta och tidningarna har tabeller som sammanfattar resultaten.

  Andra bloggar om: ,

  Skrivet av av Carl @ 7:43

 • En Kommentar

  • Kalle skriver:

   Testen av kaffebryggare är helt undermånlig dels pga av det begränsade urvalet, dels pga felaktig information om priser och funktioner och dels på det sätt som testen gjorts, endast bryggt kaffe en gånbg per bryggare, med ett undantag.
   Det hela verkar vara en markandsföring OBH Noridicas product.

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.