Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Tuffare regler för sjukpenningen planeras
 • Privatekonomi 30.11.2009

  Regeringen planerar för en radikal förändring av regelverket för sjukpenning, läser jag i DN och TT sammanfattar DN:s artikel.

  Det ska inte längre vara den förväntade inkomsten som avgör hur mycket Försäkringskassan betalar ut, skriver DN. Det nya är att ersättningen bygger på personens inkomst under den senaste tiden.

  Hur långt tillbaka denna så kallade historiska inkomst ska sträcka sig är inte bestämt, men troliga alternativ är 3, 6, 9 eller 12 månader. Hur ofta ersättningsnivåerna sedan ska uppdateras är inte heller fastställt, enligt DN.

  De nya reglerna kommer naturligtvis att slå mot studenter och andra som är nya på arbetsmarknaden. Det kan bli lång väntan innan man kan få ”rätt” sjukpenning.

  Uppdatering: De nya föreslagna reglerna för sjukersättning skulle kunna bli förödande för studenter som ska ta sig ut på arbetsmarknaden. Den frågan måste lösas, säger Klas-Herman Lundgren, ordförande för Sveriges förenade studentkårer i en intervju med DN.

  Andra bloggar om: , ,

  Skrivet av av Carl @ 5:41

 • En Kommentar

  • Mikael skriver:

   Mmm, men hur stort är problemet egentligen? Är det vanligt att studenter blir långtidssjuka strax efter att de har fått jobb?

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.