Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Kraftig ökning av socialbidrag
 • Privatekonomi 30.11.2009

  Under tredje kvartalet i år ökade kostnaderna för socialbidrag, eller försörjningsstöd som det numera heter, kraftigt enligt en rapport från Socialstyrelsen. Exklusive ersättningar till flyktingar låg ökningen på 23 procent jämfört, rapporterar TT i flera tidningar.

  Hittills i år ligger ökningen av socialbidragsutbetalningarna, exklusive flyktingstöd, på 20 procent. Utbetalningarna ökade i stort sett i alla kommuner. I 125 kommuner ökade bidragen med 30 procent eller mer. 276 kommuner redovisar ökade utbetalningar medan endast 13 av landets totalt 289 kommuner har haft minskade utbetalningar under den tidsperioden, skriver TT.

  Regeringen kan väl inte skyllas för lågkonjunkturen. Men väl för fiaskot med a-kassepolitiken, som medfört att många lämnat a-kassan. Det har i sin tur inneburit att många människor blivit beroende av socialbidrag. Det är kommunerna som fått ta den stöten.

  Andra bloggar om: , , ,

  Skrivet av av Carl @ 18:30

 • En Kommentar

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.