Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Älvsbyhus granskas av KoV
  • Konsumentverket kräver att Älvsbyhus ändrar sina avtalsvillkor. Idag kan konsumenten låta Älvsbyhus utse en besiktningsman för slutbesiktning av sitt husbygge, läser jag i ett pressmeddelande från verket. Även Sydsvenskan har en artikel om granskningen.

    Konsumentprogrammet Plus har haft flera inslag om Älvsbyhus och deras besiktningar. Efter inslagen har Konsumentverket inlett en granskning av företagets villkor.

    dag finns två kryssrutor i avtalet som rör besiktningsman. Ett kryss i den ena rutan betyder att företaget utser besiktningsman och bekostar besiktningen, ett kryss i den andra betyder att köparen gör det, skriver Sydsvenskan.

    – Det är okej så länge besiktningsmannen är kunnig och opartisk, som det står i lagen. Men vi har starkt ifrågasatt om Älvsbyhus håller sig inom lagens gränser. Det finns kopplingar mellan Älvsbyhus och besiktningsföretaget Akila Consulting, som gör att man kan ifrågasätta opartiskheten, säger Marie Gremlin, jurist på Konsumentverket till tidningen.

    Det här är lite märkligt. Genom att ge kunden ett erbjudande han eller hon inte kan motstå ser företaget till att de själva kan välja besiktningsman. Hur opartisk blir denne då?

    Andra bloggar om: , , ,

    Skrivet av av Carl @ 8:08

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.