Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Jultomten – en sjuk man med superkrafter
 • Allmänt 24.12.2009

  jultomte Att jultomten är något alldeles extra har jag vetat sen jag var barn. Men jag får erkänna att jag aldrig reflekterat över vilka superkrafter han måste vara utrustad med eller vilka fruktansvärda villkor han arbetar under.

  Han delar ut paket i 152 miljoner hushåll på ett dygn. Den samlade klappvikten är 380 000 ton. Han färdas 265 gånger ljudhastigheten, berättar TT.

  Det är med en julglimt i ögonvrån som pressinformatören Krister Svahn vid naturvetenskapliga fakulteten vid Göteborgs universitet roat sig med att intervjua ett antal forskare på universitetet om tomten och hans arbetsvillkor under julafton.

  Forskarna konstaterar att tomten måste vara utrustad med superkrafter och att han antagligen lider av både diabetes och högt blodtryck på grund av sina extrema arbetsvillkor och en ensidig diet av gröt.

  Dessutom slår de fast att hans släde måste dras av minst 1,9 miljoner luftburna renar och att han inte kan vara bosatt vid nordpolen.

  – Nordpolen är uteslutet, säger botanikern Henrik Aronsson enligt TT. För där finns inget renbete.

  God jul!

  Andra bloggar om: ,

  Skrivet av av Carl @ 5:50

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.