Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Stora skillnader i avgift för hemtjänst
 • Vård & Omsorg 05.01.2010

  Det är stora skillnader i avgifterna för hemtjänst, visar en kartläggning som Ekot gjort. I en kommun kan avgiften vara 4 gånger så stor per timme som i en annan.

  kronor
  Billigast är det i Göteborg med en taxa på 86 kronor i timmen, medan de flesta kommuner tar mellan 250 och 400 kronor för en timmes hemtjänst. Dyrast är det i Vingåker där taxan är 395 kronor i timmen.

  Det är orimligt dyrt, anser Pensionärernas riksorganisation PRO. De tror att kostnaden gör att många avstår från att skaffa sig hjälp hemma.

  – Kommunens avgift ska inte vara så hög att det avskräcker. Att få hjälp är en rättighet och man ska bara behöva betala en låg avgift. Som det är idag leder det till att människor avstår från en tjänst som de enligt lagen har rätt att få, säger ombudsmannen Guy Lööv på PRO till Ekot.

  Det finns dock en maxtaxa för hemtjänst, som gör att ingen får betala mer än 1712 kronor i månaden. Den som har mycket hemtjänst tjänar på det.

  Andra bloggar om: , , ,

  Skrivet av av Carl @ 7:43

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.