Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Skidhjälmar testade
 • Fritid, Test & analys 28.01.2010

  skidhjälm Lite väl sent på säsongen kommer Råd & Rön med ett test av skidhjälmar, som refereras av GP. Testet omfattar åtta vuxenhjälmar och sex barnhjälmar. I huvudsak är det komfort och säkerhet som bedömts ur olika aspekter. Hjälmarna kostar mellan 600 och 1 600 kronor.

  När det gällde säkerhet fick samtliga vuxenhjälmar, utom en, lågt eller mycket lågt betyg, Framför allt var det fastsättningsanordningarna som var bristfälliga. Vinnaren i vuxenkategorin blev Giro G9.

  Fyra av sex barnhjälmarna fick låga betyg. Två modeller, Carrera Top Fun och R.E.D. Trace Grom, fick dåliga betyg för skyddsförmågan mot vassa föremål som exempelvis skidstavar och grenar. Två andra hjälmar, Giro Slingshot och Scott Shadow III Youth, innehöll förhöjda halter av mjukgörande ftalater, som är förbjudna i barnartiklar och leksaker. Även om Giro Slingshot hade ftalatinnehåll utsågs den till bästa barnhjälmen.

  Som vanligt kan du inte läsa Råd & Rön på nätet, om du inte är prenumerant eller betalar. Men du kan alltid traska iväg till biblioteket och läsa där.

  Andra bloggar om: ,

  Skrivet av av Carl @ 7:46

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.