Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Valår – då räknas pensionärerna
 • Politik, Regeringen, Skatter 29.01.2010

  Pensionär_blomma Kd kämpar i motvind, risken är stor att de åker ut ur riksdagfen. Partiet har knappast gjort någon succé som regeringsparti. Fastighetsskatten som skulle ”avskaffas”, apoteksrean och det svikna vallöftet om lägre bensinskatt har lämnat djupa sår i väljarunderlaget.

  Då börjar helt plötsligt landets pensionärer att räknas. Göran Hägglund kräver nu, i ett utspel, sänkt skatt för landets pensionärer, berättar Ekot.

  – När det finns ett utrymme ska nästa steg handla om att genomföra ytterligare en skattesänkning för pensionärerna, för min del är det väldigt viktigt att skillnaden i beskattning mellan pensionärer och löntagare minskar, säger Göran Hägglund till Ekot.

  Jag tror att han kommer för sent. Alliansregeringen har misshandlat pensionärerna och andra svaga grupper under hela sitt regeringsinnehav. Utspel, utan konkreta åtgärder kan knappast råda bot på det. Men jag sätter en peng på att regeringen kommer att kasta något köttben till pensionärerna i valrörelsen. Annars står för många röster på spel.

  Andra bloggar om: , ,

  Skrivet av av Carl @ 7:53

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.