Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Usel kundservice i Sverige
  • Service 10.11.2007

    telefonkonferensSvenska företag har usel kundservice visar en ny undersökning. Området har låg status och ses bara som en kostnad av företagsledningarna. Resultatet blir att kunderna flyr. ”Vi ligger långt efter många andra länder”, säger Magnus Clementson, försäljningschef på SAPs telefonidivision BCM. Det skriver Computer Sweden i en artikel.

    Tillsammans med undersökningsföretaget Cint har SAP tittat närmare på hur svenska företag sköter sin kundservice. Även om artikeln publiceras i en facktidning för datateknik handlar undersökningen om kundservice i allmänhet.

    Det är ingen rolig läsning. En majoritet av svenskarna har bytt leverantör på grund av långsam telefonservice. Dessutom har nästan hälften någon gång fått vänta 30 minuter eller mer på att komma fram.

    – Sverige är ett u-land på kundservice. Vi ligger långt efter många andra länder, säger Magnus Clementson till tidningen.

    Försäkringskassan får sämst betyg i undersökningen, tätt följt av bredbands- och telefonioperatörna. Inte heller det kommer som någon överraskning, enligt Magnus Clementson.

    – Kundservice har väldigt låg status hos företagen. De flesta företagsledningar ser det bara som en kostnad och personalen som sitter utanför i callcentret är inte mycket bättre. Om chefen säger att du ska hjälpa till med kundservice sparkar de flesta bakut, säger Magnus Clementson.

    För att vända på den onda spiralen måste ledningen ta området på allvar.

    – Frågan måste lyftas upp på dagordning. Och det finns teknik som inte styr hur företagen ska bygga upp sin organisation säger han till Computer Sweden.

    Själv tycker jag att den här undersökningen bekräftar min egen uppfattning. Jag blir bara förbaskad när jag måste knappa mig igenom ett antal val, ange mitt kundnummer och så vidare, innan jag får prata med en riktig människa. Det är sällan mitt ärende passar in i företagens fyrkantiga struktur. Tryck ett om du vill…..

    Andra bloggar om: , ,

    Skrivet av av Carl @ 5:43

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.