Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Dålig avläsning ger billigare fjärrvärme
 • Konsumentverket och Svensk Fjärrvärme har tillsammans förhandlat fram nya allmänna avtalsvillkor för fjärrvärme, berättar Konsumentverket i ett pressmeddelande. Reglerna verkar gå ut på att få leverantörerna att läsa av förbrukningen en gång i månaden.

  • Fjärrvärmeleverantören ska, om det är möjligt, läsa av din fjärrvärmemätare minst en gång i månaden.
  • Om din leverantör inte har möjlighet att läsa av din mätare varje månad måste i alla fall avläsning ske minst en gång per år. Om fjärrvärmebolagen inte läst av mätaren inom 12 månader och det i efterhand visar sig att du betalat för lite har du rätt till en sänkning av priset. Du får dra bort 15 procent på mellanskillnaden mellan det du faktiskt förbrukade och det du betalade.
  • Du betalar alltid för din förbrukade fjärrvärme i efterskott. I normala fall ska du ha 30 dagar på dig att betala men om din fjärrvärme faktureras tillsammans med din elräkning gäller minst 15 dagars betalningsfrist.
  • Förfallodagen för när din räkning bör vara betald ska infalla efter den 27:e i varje månad. Du har rätt att begära månadsfakturering.

  De nya villkoren kommer att börja gälla från och med 1 februari 2010.

  Andra bloggar om:

  Skrivet av av Carl @ 8:20

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.