Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » De skandalösa sms-lånen ger fogden mer att göra
  • Lån, Privatekonomi, Skulder 03.02.2010

    Det finns få företeelser i konsumentdjungeln som jag avskyr så mycket som sms-lånen. Denna moderna form av ocker borde förbjudas. Visserligen har regeringen nyligen kommit med ett förslag till nytt regelverk, men det dröjer innan det kommer på plats.

    Under 2009 fick Kronofogden in över 46 000 ansökningar om betalningsföreläggande för obetalda SMS-lån, skriver fogden i ett pressmeddelande. Det är ökning med 30 procent jämfört med 2008 då Kronofogden fick in 36 000 ansökningar.

    – Vi har fått många signaler om att personer tar dessa lån för att betala andra räkningar och skulder, särskilt nu under lågkonjunkturen, säger Janne Åkerlund, kommunikatör på Kronofogden. Att många idag kan låna trots att de saknar tillräcklig återbetalningsförmåga är ett problem som Kronofogden fört fram under flera år.

    Uppdatering: Flera tidningar har artiklar om fogdens nya statistik.

    Andra bloggar om: , , , ,

    Skrivet av av Carl @ 8:51

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.