Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Test av skidglasögon för barn
 • barn_skidglasögon Jag kallar dem skidglasögon, Testfakta vill kalla dem för goggles. Det handlar om de glasögon man använder när man åker skidor eller snowboard. De är viktiga för att skydda mot fartvind, men inte minst mot den starka UV-strålning som kan orsaka snöblindhet.

  Testfakta har jämfört sju olika skidglasögon för barn, och testet publiceras även i GP och DN. Och det är just deras förmåga att skydda mot strålning som varit i fokus, om uttrycket tillåts.

  Alla goggles i Testfaktas test uppfyller kraven för UV-skydd och tar bort en stor del av det synbara ljuset. Mer utslagsgivande för testresultatet var däremot hur pass bra skidglasögonen skyddar mot repor och imma.

  Dr Zipes skidglasögon klarade sig mycket bra. Men bäst var de nästan dubbelt så dyra brillorna från POC, sammanfattar GP resultatet i sin ingress.

  Som vanligt har Testfakta och tidningarna tabeller som sammanfattar resultaten.

  Jag ställer mig frågan om inte Testfakta är lite sent ute. En stor del av skidsäsongen har redan gått och många fick nog skidglasögon i julklapp.

  Skidglasögon, Goggles, Barn, Skidåkning

  Skrivet av av Carl @ 8:47

 • En Kommentar

  • Magnus skriver:

   Håller med att det känns lite sent! Känns också konstigt att jämföra ett par för 99:- mot ett annat som kostar 790:-!

   //Magnus

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.