Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » SJ skrämmer bort resenärer
 • Resor 07.02.2010

  Att resa med tåg borde ligga i tiden. Det är troligtvis det mest miljövänliga sättet att färdas längre sträckor. Ändå minskar antalet resande, läser jag i en TT-artikel. Minskningen är visserligen lite, två procent, men i dessa tider borde det vara en ökning.

  Jag tror att en del av förklaringen ligger i SJ:s märkliga biljettsystem. I stället för att locka resenärer, skräms de bort. För att få ett vettigt pris på biljetten måste man bestämma sig flera månader i förväg. Annars är enda chanssen att delta i en sista-minuten-auktion, och de gäller inte alla biljetter. Vill man spontanresa är det oftare billigare att ta bilen.

  Min uppfattning är att SJ måste tänka om. Det nuvarande, krångliga, systemet är kontraproduktivt och borde skrotas. En av SJ:s huvuduppgifter borde vara att locka fler resenärer, inte skrämma bort dem med krångel och höga priser.

  Andra bloggar om: , , , ,

  Skrivet av av Carl @ 9:07

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.