Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Nigeriabrev via Sms
  • Skojare & bedragare 11.11.2007

    För kanske 10 år sedan fick jag ett nigeriabrev via vanlig post och sedan dess har jag fått ett 10-tal som e-brev. Men nu berättar Norra Västerbotten om en ny form, via Sms.

    Plötsligt signalera din telefon och du har fått ett nytt sms. Du läser om en kvinna som är svårt sjuk i en livshotande sjukdom. Det finns räddning, men den kostar pengar, skriver NV.

    Avsändaren uppmanar dig att skicka in 2000 euro på ett konto, svara på sms:et eller ringa upp.

    Följer du någon av uppmaningarna är du torsk. Någon sjuk kvinna finns naturligtvis inte, och att svara på sms:et eller ringa upp kostar pengar – stora pengar. Det är fråga om betalsamtal.

    En man i Norrtälje ringde upp det angivna numret för att ställa lite frågor och vips så blev han 300 kronor fattigare, skriver NV.

    Polisen i Skellefteå känner till två fall av dessa sms-bedrägerier. Avsändarna är anonyma men kan finnas i Nigeria eller Somalia.

    – Får du ett meddelande så radera det, uppmanar Johan Karlsson vid Skellefteåpolisen. Har du svarat och blivit lurad på pengar så gör en polisanmälan och kontakta även din mobilleverantör.

    Andra bloggar om: , , ,

    Skrivet av av Carl @ 6:01

  • En Kommentar

    Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.