Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Lågavlönade betalar hög avgift till a-kassan
 • En LO-medlem i Hotell- och restaurang betalar 725 kronor till facket och a-kassan. På tre år har priset ökat med 439 kronor eller drygt 150 procent. En Sacomedlem i Sveriges Ingenjörer betalar 314 kronor. På tre år har priset ökat med 86 kronor eller knappt 40 procent, berättar LO-tidningen och SvD:s E24 refererar artikeln.

  Nästan hela ökningen beror på politiska beslut – dyrare a-kassa och slopad skattereduktion för medlemsavgiften till facket och a-kassan. Den slopade skattereduktionen betyder att alla betalar mer – vare sig avgifterna har höjts eller inte.

  Politiken har lett till massflykt från facket och a-kassorna. På tre år har 260000 gått ur facket. Ännu fler, 430000, har lämnat a-kassorna, skriver LO-tidningen.

  Regeringens representanter brukar gärna prata om hur mycket det så kallade jobbavdraget gett löntagarna. Men då brukar de glömma bort hur mycket de tagit genom a-kassepolitiken. Det är lika illa som när Gösta Bohman falskdeklarerade den svenska statsskulden.

  Alliansregeringens a-kassepolitik är fullständigt feltänkt, ett uppenbart fiasko. Det borde till och med regeringen ha insett. Varför de inte backat från sina misstag är för mig en gåta. Det förbättrar inte deras chanser till omval.

  Andra bloggar om: , , , ,

  Skrivet av av Carl @ 8:08

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.