Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Svinn i butikerna – för nio miljarder
  • Värdet för svinnet i landets butiker har ett värde av nio miljarder kronor, enligt en undersökning från branschorganisationen Svensk Handel, som också refereras av TT.

    Stölder och snatterier stod för mer än 6 miljarder kronor. Av dessa stod de anställda för drygt 2 miljarder, hävdar Svensk Handel. Det administrativa svinnet, exempelvis färskvaror som slängs eller oavsiktliga fel i kassaarbetet, svarar för 2,7 miljarder kronor av det totala svinnet.

    Jag har lite svårt att tro på siffrorna. När det gäller livsmedelshandeln tror jag att det slängs betydligt mer än vad som redovisas. Vem väger de grönsaker och den frukt som slängs, till exempel. Fokus har blivit alltför stort på stölder, allt som inte redovisas på annat sätt hamnar i den potten. Visst stjäls det, men inte så mycket som svensk Handel påstår.

    Andra bloggar om: , , ,

    Skrivet av av Carl @ 9:10

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.