Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » ARN – 10 000 klagomål förra året
  • Allmänt 19.02.2010

    Det är många missnöjda kunder som vänder sig till Allmänna reklamationsnämnden, ARN. År 2009 fick nämnden in ungefär 10 000 klagomål. Det är GP som tittat närmare på ARN:s statistik.

    Nämnden, som består av representanter för konsumenter och branschföreträdare, ger den klagande helt eller delvis rätt i cirka 40 procent av fallen.

    Men även om du fått rätt i nämnden är det långt ifrån säkert att motparten följer nämndens rekommendation. Nämnden kan nämligen bara rekommendera en åtgärd, den har inga muskler att genomdriva sin rekommendation.

    Det är banker och försäkringsbolag som är bäst på att följa nämndens beslut. Följsamheten är närmast 100 procent. Sämst är hantverkare.

    Råd & Rön brukar hänga ut de företag som inte följer nämndens beslut i sin ”Svarta lista”. Det kan vara värt att kolla i den innan du köper en vara eller en tjänst!

    Andra bloggar om: , ,

    Skrivet av av Carl @ 8:21

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.