Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Swedbank – Studenter har fått det bättre
 • Privatekonomi 03.03.2010

  Studier Förra året saknades det 30 kronor i studenternas hushållskassa. I år har studenterna 160 kronor över när de nödvändiga utgifterna är betalda, visar beräkningar som Swedbanks Institutet för Privatekonomi har gjort. Det läser jag i Metro.

  Orsaken till att studenterna nu klarar sina nödvändiga utgifter bättre är att studiemedlet höjts med 320 kronor i månaden i år. Den största delen av höjningen, 308 kronor, har skett i lånedelen.

  Hur Swedbanks ekonomer räknar vet jag inte. Tidigare beräkningar från Socialstyrelsen kom till slutsatsen att en student gick närmare en tusenlapp back per månad. Men det var innan höjningen av studiemedlen.

  Uppdatering: Det finns tydligen olika meningar om ekonomin. Studenter går back 625 kronor i månaden på att plugga. Det hävdar Sveriges Förenade Studentkårer (SFS) i en artikel i Ny Teknik.

  Andra bloggar om: , ,

  Skrivet av av Carl @ 7:48

 • En Kommentar

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.