Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Test av webbläsare
  • Sedan en kort tid tillbaka kan även windows-användare välja standardwebbläsare i sitt system. Tidigare har Internet Explorer (IE) installerats som standard, tillsammans med operativsystemet. Det har visserligen gått att installera andra webbläsare, men det har varit besvärligt. Efter en strid med EU med stämningar på miljardbelopp i sikte gav Microsoft med sig. Numera går det som sagt att välja.

    För mig, som kör Mac, har detta aldrig varit något problem, jag har kunnat välja fritt. Jag använder sedan flera år Firefox, som är gratis.

    Vilken webbläsare ska man då välja? PC för alla har testat 12 olika läsare, och några av dem hade jag inte ens hört talas om. De har testat snabbhet, hur de fungerar med olika standarder på nätet och vilket stöd de ger för användaren.

    Testvinnare blev den norska webbläsaren Opera, som funnits i många år. Apples Safari och Googles Chrome betecknas som bra val. Firefox kommer därefter och betecknas som webbläsarnas Volvo, medan IE får något lägre betyg. Pc för alla ger till och med en webbläsare omdömet ”utan existensberättigande”.

    Tidningen har en tabell som sammanfattar resultatet.

    Jag får väl prova Opera, det har jag aldrig gjort. Frågan är bara om testresultaten håller även för Mac-versionerna.

    Andra bloggar om: ,

    Skrivet av av Carl @ 6:27

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.