Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Belgisk blå i fokus igen
  • Det finns bara ett sätt att undvika att äta kött från den omdebatterade rasen Belgisk blå. Det är att helt välja bort nötkött, hävdar författarna Torbjörn och Ylva Esping i sin uppmärksammade bok ”Monsterbiff till middag?”. Boken ville visa att köttindustrins avståndstagande från Belgisk blå bara var tomt prat.

    Den debatt som boken skapat har lett till en förtroendekris som branschen nu vill ta tag i, läser jag i ATL. Kött- och charkföretagens vd Åke Rutegård har nu kallat företrädare för LRF, handeln och slakterierna till ett första möte.

    Att ta fram någon ny policy kring belgisk blå är det inte fråga om enligt Åke Rutegård. Branschen backar inte, det totala avståndstagandet från rasen står fast.

    – Det nya är hur vi ska leva upp till det, säger han.

    Arbetsgruppen kommer att diskutera avtal, förbindelser och inte minst sanktioner riktade mot dem som bryter överenskommelsen, skriver tidningen.

    Varför branschen är så senfärdiga, det ”totala” avståndstagandet kom redan 1996, får vi ingen förklaring till. Vi har blivit lurade, säger Åke Rutegård till ATL.

    Pyttsan, säger jag. Det har länge förekommit uppgifter om att kött från Belgisk blå finns i handeln, trots att det inte deklarerats.

    Andra bloggar om: , , , ,

    Skrivet av av Carl @ 8:40

  • En Kommentar

    Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.