Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Dagens kuriositet – Ungdoms-skrämmaren
  • Barn & ungdomar 14.03.2010

    Jag hörde talas om den för något år sedan, men nu hittar jag en DN-artikel som handlar om ungdoms-skrämmare. DN refererar i sin tur nyhetssajten stuff.co.

    Skrämmaren generarar ett irriterande ljud med en frekvens som bara unga under 20 år kan höra. Eftersom vår hörsel försämras med åren sägs ingen över den åldern kunna höra ljudet.

    Manicken har enligt artikeln stor spridning i Europa. Förutom i Storbritannien är buzzers vanliga i Irland, Tyskland, Nederländerna, Schweiz och Belgien. De återfinns i såväl offentliga som privata miljöer. Enbart i Storbritannien lär 5 000 enheter finnas.

    Det har till och med gått så långt att Europarådet, det rådgivande organ som Europas stater inrättat för att övervaka att Europakonventionen om mänskliga rättigheter respekteras, tagit upp saken. Rådet hävdar att apparaterna inkräktar på den personliga integriteten. Rådet till medlemsländernas regeringar är att förbjuda dem.

    För mig finns bara ett omdöme om tekniken – korkad!

    Andra bloggar om: ,

    Skrivet av av Carl @ 9:38

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.