Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Nytänd stjärna – och slocknade
 • Restauranger 17.03.2010

  I årets upplaga av Guide Michelin, eller Guide rouge som den också heter hittar vi två dubbelstjärniga svenska restauranger. Det är Mathias Dahlgren Matsalen och Frantzén/Lindeberg, båda stockholmskrogar. Den senare hade tidigare en stjärna.

  Men det finns också stjärnor som slocknat. Operakällaren och Leijontornet har blivit av med sina. Och Edsbacka finns inte längre, krogen är nedlagd. Sammanlagt finn det nu elva stjärnmärkta krogar i Sverige, sex i Stockholm och fem i Göteborg.

  Jag är visserligen otroligt matintresserad och har Guide Michelin i min bokhylla, men tyvärr brukar jag få betala middagen själv. När jag är ute och reser brukar jag i stället leta efter krogar som fått utmärkelsen BibGourmand, som också delas ut av Michelingänget. Utmärkelsen står för ”otroligt vällagad mat till ett rimligt pris”. Där brukar plånboken må bättre.

  Uppdatering: Efter att ha blivit av med sin stjärna slår nu restaurangen Leijontornet igen, läser jag i SvD. Anledningen är inte enbart stjärnförlusten.

  Sydsvenskan, SvD och GP har artiklar om stjärnorna.

  Andra bloggar om: , , ,

  Skrivet av av Carl @ 7:49

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.