Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Läckande diskmaskin fall för HD
 • diskmaskin Högsta domstolen har gett prövningstillstånd för ett ersättningskrav som gäller en vattenläcka i en hyreslägenhet, berättar SvD.

  Det gäller ett fall där anslutningen till en diskmaskin brast, med omfattande vattenskada som följd. Svenska Bostäder kräver hyresgästen på 60 000 kronor i ersättning eftersom denne inte följt ordningsföreskrifterna som anger att vattentillförseln ska strypas efter avslutad diskning.

  Tingsrätt och Hovrätt har tidigare gett hyresgästen rätt men nu har alltså HD gett prövningstillstånd för den principiellt viktiga frågan.

  Vad jag funderar på är om inte hela frågan handlar om vilken försäkring som ska betala, hyresgästens hemförsäkring eller Svenska Bostäders fastighetsförsäkring.

  Andra bloggar om: , , ,

  Skrivet av av Carl @ 8:37

 • En Kommentar

  • Ejnar Ekström skriver:

   Det är alltid betydelsefullt hur de inbladade försäkringsbolagen
   agerar vid vattenskador. Har haft tre olika typer av skador och det enda som jag lärt mig är att man som privatperson/boende står sig slätt när bolagen vill börja lasta över kostnaderna på varandra och risken är stor att de bestämmer sig för att den enskilde (den drabbade) ändå får betala och blir en erfarenhet rikare och några tusenlappar fattigare.. Tack för ordet!

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.