Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Krönika – Var tar de riktiga nyheterna vägen?
  • Krönikor, Media 21.03.2010

    tidningsläsning Jag brukar skilja på riktiga tidningar och slaskpress. Jag brukar räkna morgontidningar, som till exempel DN, SvD och GP som riktiga tidningar och kvällstidningar, till exempel Expressen, Aftonbladet och GT, som slakpress. De senare brukar jag inte ens läsa, men ofta flina åt deras löpsedlar.

    I min värld innehåller morgontidningarna riktiga nyheter, medan slaskpressen fylls av artiklar som handlar om skvaller, kändisar, pseudohändelser i tv-program och ovetenskap. Allt med en trovärdighet som närmar sig noll.

    Men dagspressen är i kris, framför allt på grund av vikande annonsintäkter, och söker nya vägar. Jag tycker mig se en oroande tendens, morgontidningarna börjar fylla sina sidor med pseudohändelser.

    Allt oftare ser jag artiklar som handlar om aktörerna i olika tv-program, som Let’s Dance och Så ska det låta. Visserligen har jag ännu inte sett kvällstidningsvinkeln ”Carola mobbad efter sändning”, men ändå. Det här är pseudohändelser, skapade i och för tv-program.

    Jag funderar naturligtvis om jag är konservativ i det här avseendet. Men jag är nog mer nyhetsfreak. Det finns alldeles för många verkliga händelser för att jag ska vilja läsa om vem som förlorat tävlingar i olika tv-program. Jag vill läsa om de verkliga händelserna!

    Inlägget är pingat till Intressant!

    Andra bloggar om: , , , , ,

    Skrivet av av Carl @ 6:57

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.