Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Regeringen sviker konsumenterna
 • I dag får jag ett pressmeddelande som gör mig oerhört besviken. För första gången på 8 år minskar antalet kommuner som erbjuder konsumentvägledning. Det beror inte bara på kommunpolitiker som inte tänker på annat än kostnaden, utan också på bristande ledarskap från regeringen.

  Vi har en regering som i stort sett helt bortser från konsumentfrågorna. Dessutom har vi antagligen den svenska historiens sämsta konsumentminister, Nyamko Sabuni. Hon ger mest intrycket av att vara en dålig förlorare när posten som konsumentminister delades ut. Engagemanget lyser helt med sin frånvaro.

  Att det återspeglas även i kommunalpolitiken är inte konstigt. Säger regeringen arbetslinjen så hoppar kommunpolitikerna, åtminstone de blåfärgade. När konsumentfrågorna lyser med sin frånvaro i regeringens politik tar kommunpolitikerna fram rödpennan. Det som är viktigt på riksnivå blir viktigt lokalt, och vice versa.

  Oavsett vilken regering vi får efter höstens val, hoppas jag att vi får en konsumentminister som är värd namnet!

  Andra bloggar om: , , ,

  Skrivet av av Carl @ 17:47

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.