Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » TV via nätet stryper bredbandet
  • Internet, Telekom 28.11.2007

    Kunder som köper digital-tv via bredband får surfhastigheten strypt av bredbandsleverantörerna. Och kunderna får inget veta, enligt en artikel i Metro.

    I digital-tverbjudanden marknadsför bolag sin snabbaste ADSL-uppkoppling som en tjänst med möjlighet till hastighet på 24 megabit per sekund. Men när paketet beställts ställer Telia maxhastigheten till 14 megabit per sekund.

    Motsvarande tjänst från Bredbandsbolaget stryps till 16 megabit per sekund. Information om detta kan hittas för den som läser de tekniska kraven.

    Konsumentverket granskar frågan efter anmälningar, enligt Metro

    Egentligen är det självklart för den som förstår tekniken. En ADSL-linje är som ett ganska smalt rör. Har du bara internetuppkoppling kan hela röret utnyttjas. Men lägger du dessutom på digital-tv blir inte röret större, Digital-tv fordrar en hel del kapacitet för att inte bildkvalitén ska bli lidande, alltså måste kapaciteten för internetuppkopplingen minskas.

    Men man måste vara insatt i tekniken för att förstå det. Därför är det självklart att operatörerna ska informera om kapacitetssänkningen. Allt är inte guld som glimmar, även om marknadsnissarna försöker få det att låta så.

    Även TT har en artikel om Metros avslöjande.

    Andra bloggar om: , , ,

    Skrivet av av Carl @ 6:07

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.