Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Internet når inte alla svenskar
  • Internet 25.03.2010

    Cirka 1,7 miljoner svenskar använder inte nätet och ytterligare 1,5 miljoner använder det i väldigt liten utsträckning, enligt siffror som kommer via .SE (Stiftelsen för internetinfrastruktur). Siffrorna refereras av TT och Metro har en artikel om det digitala ”utanförskapet”.

    De svenskar som inte använder Internet finns i alla samhällsklasser, men det är framför allt äldre och personer med låg utbildning, långtidsarbetslösa och andra i svag socioekonomisk ställning som saknar kunskap om hur man använder Nätet, skriver stiftelsen i sitt pressmeddelande.

    Att så många står utanför all den information som finns på Internet är naturligtvis ett bekymmer. Allt mer information samlas där och ibland kan till och med Internet vara enda källan för information. Det måste inte minst företag och myndigheter tänka på och göra information och tjänster tillgänglig i andra former. Till exempel kan jag inte förstå varför en person, som av en eller annan anledning inte använder nätet, ska betala ohemult mycket för att göra en betalning över disk på banken.

    Andra bloggar om: ,

    Skrivet av av Carl @ 8:59

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.