Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Grattis sopsorterare – i Stockolm får du betala mer!
  • recyclingloggaI Stockholm kommer det att kosta mer om du sorterar ut matavfall från övriga sopor, än om du låter bli. Det berättar DN och SvD i var sin artikel.

    Stadens räknenissar har tydligen räknat ut att det är billigare att bränna upp matavfallet än att kompostera eller göra biogas av det. Men de försöker motivera tankevurpan med miljöargument. Och merkostnaden ska sopsorterarna stå för.

    – I Stockholm har vi bedömt att miljöpåverkan blir större av att samla in matavfallet från de privata hushållen än att återskapa energin, och avgiften blir ändå ganska låg. Om vi får i gång en insamling från storhushållen kan vi dra igång den biogasproduktion som vi behöver, säger borgarrådet Mikael Söderlund (m), till SvD.

    Jag har en gammal tes som säger att alla politiker borde tvingas att göra en total, långsiktig, samhällsekonomisk analys innan ett beslut tas. Det kanske skulle funka i det här fallet, liksom i många andra.

    Andra bloggar om: , , ,

    Skrivet av av Carl @ 8:59

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.