Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Avgift för uteblivna kroggäster
 • Restauranger 09.04.2010

  Vin I framtiden kan det bli avgift för den som bokat bord på krogen och sedan inte kommer, läser jag i SvD. I utlandet är det inte ovanligt, men nu flaggar branschen för att det kan komma att införas även i Sverige.

  – En finare krog med få bord riskerar gå back om ett sällskap på åtta personer inte dyker upp en kväll, säger Mats Hulth, vd för SHR till SvD. Han säger att det främst rör sig om ”finkrogar”, lite exklusivare restauranger med få bord, som diskuterar avgiften.

  Många sådana krogar har redan i dag infört att personen som bokar måste uppge sitt mobilnummer. Sedan ringer restaurangen upp och kontrollerar bokningen när det börjar närma sig. Med det nya systemet måste gästen även uppge sitt kontonummer, skriver SvD.

  Det är väl inte orimligt. Uteblir du från en bokad tid hos tandläkaren, får du betala en avgift.

  Men jag skulle gärna se ett annat system också, som jag ofta sett utomlands. Är ditt bord inte färdigt när du kommer, eller vid spontanbesök, hänvisas du till baren och förses med en gratisdrink i väntan på att ditt bord blir färdigt.

  Andra bloggar om: , ,

  Skrivet av av Carl @ 8:04

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.