Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Frukt och grönsaker ger litet cancerskydd
 • grönsaksmarknad Det har väl snarast betraktats som en absolut sanning, men det var det inte. Risken för att få cancer minskar inte särskilt mycket av att man äter stora mängder grönsaker och frukt. Effekten är marginell, visar ett stort forskningsprojekt. I snitt minskar cancerrisken med måttliga tre procent. Däremot påverkas hjärt-kärlsjukdomar positivt. Det berättar Sydsvenskan och TT refererar.

  Det är en gedigen studie på nästan 500 000 människor i tio västeuropeiska länder under nio år som ger de något överraskande resultaten. Resultaten utgör däremot alls ingen anledning att sluta äta mycket frukt och grönt, understryker projektledaren Paolo Boffetta på Tisch Cancer Institute i New York. Ett högt intag av detta ger en rad andra positiva effekter på hälsan, skriver Sydsvenskan.

  Andra bloggar om: , , , ,

  Skrivet av av Carl @ 8:48

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.