Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Fri marknad ger dyrare bilbesiktning
 • Bil & andra fordon 15.04.2010

  Bilbesiktning kommer att bli avsevärt dyrare efter regeringens avreglering. Anledningen är att i och med att antalet besiktningsställen ökar får varje besiktningsställe mindre att göra, marknaden förblir lika stor.

  Efter avregleringen ökar priset till minst 500 kr, enligt de bedömningar som konsultföretaget McKinsey gjort på regeringens uppdrag, berättar (pdf) MHF:s tidning Motorföraren och DN:s motorsajt Alltommotor refererar.

  Det blir dramatiska förändringar för Bilprovningen. Företaget, som till 52 procent ägs av svenska staten, kommer att minska bemanningen kraftigt. För nio år sedan hade man en personalstyrka på 2 400 personer. Idag är siffran 1 700 och inom några år ska den ned till 1 200 anställda.

  För oss konsumenter innebär avregleringen kortare väntetider och dyrare besiktning. Har vi tur kan det bli närmare till bilbesiktningen, men ingen lär starta besiktning i glesbygd.

  Andra bloggar om:

  Skrivet av av Carl @ 7:39

 • En Kommentar

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.