Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » En miljon barn måste deklarera fondsparande
  • Finansdepartementet har i en promemoria föreslagit att beskattningen av investeringsfonder görs om. I stället för att fonden betalar skatt ska de som äger andelar i fonden beskattas, med start 2011. Det berättar tidningen Riksdag & Departement.

    Anledningen är nya EU-regler som gör det lätt att flytta fonder till länder där de beskattas lägre. För att Sverige inte ska gå miste om skattepengar vill regeringen flytta beskattningen från fonderna till deras delägare.

    Som förslaget är utformat innebär det att hundratusentals barn med fondandelar måste deklarera inkomst av kapital. Skatteverket konstaterar i sitt remissvar på promemorian att det nya sättet att beskatta sparfonder innebär att ytterligare mellan 1 miljon och 1,5 miljoner personer måste lämna in självdeklaration. Och de flesta är barn, skriver R&D.

    Andra bloggar om: , ,

    Skrivet av av Carl @ 8:10

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.