Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Elräkningen problem för många
 • Elmarknad, Privatekonomi 19.04.2010

  Vinterns elprisrace har gett många hushåll problem. I en undersökning från SEB uppgav var femte villaägare att elräkningen är ett mycket stort eller stort problem, berättar DI. Även TT refererar artikeln.

  ”Det är illavarslande att så många känner oro. Villaägarna har ju gynnats av den extremt låga räntan, så det borde finnas marginaler för höga elräkningar”, säger Gunilla Nyström, privatekonom på SEB, till DI.

  Telge Energi spår i en analys att elpriset kommer att falla tillbaka till runt 40 öre, för att fortsätta nedåt 30 öre under sommarmånaderna.

  Vattenfall varnar däremot för att elpriset kan stiga framöver, då vårfloden inte blir lika kraftfull som vanligt och vattenmagasinen inte är fyllda, skriver DI.

  Har du problem med att betala räkningen – tala med elbolaget. De kan ofta gå med på en lösning som innebär att du gör avbetalningar.

  Jag tror att vinterns elpriser kommer att sätta fart på politikerna, speciellt som det är valår i år. Det kommer säkert att tillsättas någon form av utredning, det är ju alltid ett kraftfullt slag, om inte annat i luften.

  Andra bloggar om: , ,

  Skrivet av av Carl @ 7:54

 • 2 Kommentarer

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.