Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Folksam: Pensionerna blir lägre än prognos
 • Pension, Politik 21.04.2010

  Pensionsmyndighetens prognoser för våra pensioner är alltför optimistiska och går inte att lita på. 80- och 90-talisterna kommer att få nöja sig med en total pension på 60-65 procent av slutlönen – cirka 20 procent lägre än prognoserna. Det skriver företrädare för Folksam i en artikel på DN Debatt, och hänvisar till en undersökning som Folksam gjort. TT refererar naturligtvis artikeln.

  Sammanfattningsvis visar Folksams undersökning att Pensionsmyndighetens prognoser är alltför optimistiska och att de lovar för mycket, skriver de.

  Sveriges pensionssystem är statsfinansiellt hållbart, enligt riksdagspartierna bakom pensionsöverenskommelsen. Men är det hållbart för oss som omfattas av systemet?

  Vi som oroar oss för pensionerna har i högsta grad orsak till det. En oro som riksdagen och regeringen bör ta på största allvar. Det är därför hög tid att tillsätta en utredning som får i uppdrag att utvärdera pensionssystemets elvaåriga historia och skissa på förbättringar som gör systemet än mer hållbart, även för oss pensionssparare, avslutar de.

  Visserligen talar Folksams företrädare i egen sak, de skulle nog gärna se att fler pensionssparar hos dem. Men jag tycker ändå att det finns anledning att se över pensionssystemet igen. Vi får inte glömma bort att det förändrades med ett enda mål o sikte – att minska statens utgifter.

  Andra bloggar om: , ,

  Skrivet av av Carl @ 8:46

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.