Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Elräkningen problem för allt fler
 • Elmarknad 27.04.2010

  Tom ficka Vinterns elprisrally har gett problem för allt fler. Mänga elbolag har skickat brev till sina kunder och erbjudit avbetalningsplaner.

  Trots det ser man en kraftig ökning i antalet fall runt om i Sverige där det gått så långt att elen stängts av, berättar Ekot.

  Tommy Johansson avdelningschef på Energimarknadsinspektionen och han tror att det är det rekordhöga elpriset är den största anledningen till att många får problem.

  – Priserna har nått en nivå som aldrig tidigare varit på en svensk elmarknad, det slår ju naturligtvis hårt mot en familj som inte har så stora ekonomiska marginaler, säger Tommy Johansson till Ekot.

  Men problemet är djupare än så. Den avreglerade elmarknaden fungerar inte, enligt min uppfattning. Det stora problemet är att de stora elbolagen kan styra priserna, vi har ett oligopol. Den nordiska elbörsen, som sägs garantera rätta priser, är bara ett skämt.

  Det skulle inte förvåna mig om elpriserna blir en (liten) valfråga.

  Andra bloggar om: , ,

  Skrivet av av Carl @ 8:16

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.