Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Fixa resan själv – Billigare än charter
 • Resor 02.05.2010

  Solstolar En familj med två barn kan tjäna 6 000 kronor på att ordna resan till Mallorca själv, visar ett test som resetidningen Vagabond gjort. SvD har en artikel om testet.

  Väljer familjen att resa till Gran Canaria kan de tjäna 8 700 kronor, jämfört med motsvarande charterresa. Väljer man ett lägenhetshotell och har turen att välja ett resmål dit lågprisflyg går, kan besparingen bli ännu större, skriver Vagabond.

  Jag får medge att artikeln överraskar mig lite, jag har tidigare trott att det inte finns några större besparingar att göra, jämfört med charterresor. Resebyråns mängdrabatter skulle jämna ut den vinst de gör, trodde jag. Men så är tydligen inte fallet.

  Själv har jag, i modern tid, bokat alla mina resor själv. Mest för att jag avskyr charterresor och ofta har valt mer udda resmål, som Venezuela. Mitt mål med resan har heller aldrig varit att ligga vid hotellpoolen i en vecka.

  Som hjälpmedel brukar rekommendera den senaste upplagan av en bra resehandbok för platsen i fråga. Själv har jag oftast använt Lonely planets böcker. Själva resan bokar jag hos någon svensk resebyrå, för vistelsen och andra arrangemang på resmålet anlitar jag oftast någon lokal resebyrå eller bokar direkt hos hotellet. Lokala arrangemang, som utfärder, fixas lätt på plats.

  Det är mer jobb, måste jag medge. Å andra sidan får jag en skräddarsydd semester, vilka besparingar jag gör har jag aldrig funderat över. Men är du trygghetsnarkoman kanske du inte ska resa på det här sättet, det ger mer äventyr.

  Uppdatering: Ett par dagar senare kommer DN med en egen artikel på samma tema.

  Andra bloggar om: ,

  Skrivet av av Carl @ 8:05

 • En Kommentar

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.