Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » GP gör reklam för sms-lån
  • Annonsen nedan publicerades i GP:s nätupplaga den 23 mars. Det pikanta i historien är att den publicerades i avdelningen GP Konsument. Den redaktionen har ägnat stort utrymme åt att granska sms-lånen och lånebolagen.

    Pengos

    När jag kontaktar GP för att få en kommentar får jag följande svar från den biträdande redaktionschefen Ninni Jonzon: ”När det gäller den aktuella annonsen har den ingenting med vårt redaktionella innehåll att göra. På redaktionell plats granskar vi det vi finner journalistiskt motiverat att granska, däribland de kritiserade sms-lånen. Att sedan en annonsör väljer att betala för en annons på vår konsumentsajt är ingenting vi stoppar. Annonsen är inte olaglig. Att erbjuda sms-lån är inte brottsligt.”

    Men annonsen bryter antagligen mot förbudet att använda snabbhet som argument i marknadsföringen, enligt Anna Hallqvist, jurist på Konsumentverket, som granskar annonsen efter en anmälan från mig. Själv tror jag inte ett ögonblick på att de inte har någon ränta.

    Tidningarna lever i tuffa tider, och tar antagligen alla annonser de kan få. Annonsavdelningarna tar antagligen ingen hänsyn till tidningens innehåll, den enda granskning som sker är att annonserna inte uppenbart bryter mot lagen. Att sedan annonser bryter mot den policy som driva av redaktionerna är en annan sak.

    Men det kanske vore på sin plats med en liten pudel från GP:s sida. Annonsen kanske inte var så lyckad ur deras synvinkel. Företaget bakom annonsen, Pengos, är antagligen glada över publiceringen, den ger lite legitimitet. Och nu har de en gratisannons här på bloggen också!

    Andra bloggar om: , , , ,

    Skrivet av av Carl @ 6:30

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.