Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Försäkringar mot arbetslöshet ökar
 • Den som blir arbetslös får 80 procent av sin lön upp till en inkomst på 18 700 kronor i månaden i ersättning från a-kassan. Men de flesta har en inkomst som överskrider taket.

  De har gjort att allt fler tecknar egna försäkringar. De har tröttnat på att vänta på besked från politikerna om en höjning av taket, berättar Riksdag & Departement.

  – Antalet som har försäkringar hos oss har fördubblats sedan 2008, säger Håkan Svärdman, välfärdsanalytiker hos Folksam till R&D.

  Enligt honom bedömer de försäkringsbolag som har inkomstförsäkringarna att drygt 1,6 miljoner av a-kassornas drygt 3,4 miljoner medlemmar kan vara intresserade av försäkringen.

  Medlemmar i många fack kan höja taket till mellan 60 000 och 100 000 kronor genom att komplettera den kollektiva försäkringen med en individuell tilläggsförsäkring. Skyddet kan då förlängas upp till 300 dagar, enligt R&D.

  Andra bloggar om: , , ,

  Skrivet av av Carl @ 6:46

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.