Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Nya alkoholregler förvirrande
 • Det ska bli lättare att få servera alkohol. Riksdagen väntas inom kort ta ett beslut som ska tillämpas från första augusti. Antalet ansökningar har redan ökat hos tillståndsenheten i Stockholm, läser jag i SvD.

  Den stora skillnaden i lagen blir att det inte längre ska krävas samma nivå på köksutrustningen. Nu räcker det med att man kan ”tillreda” istället för att ”laga”. Det ska krävas ett ”varierat utbud av maträtter”. Däremot är det precis som tidigare inte tillräckligt med en vanlig lägenhetsspis, restaurangugn krävs.

  Men förvirringen är stor. Sushirestauranger utan varm mat har tidigare inte fått servera alkohol, men lyfts nu fram som ett exempel på serveringar som ska omfattas av de nya reglerna – medan kaféer och gatukök inte ska få tillstånd.

  -Å andra sidan så har man sagt att det krävs ett restaurangkök för att få tillstånd, vad man nu ska ha det till om man bara gör sushi, säger Anders Häregård , enhetschef vid tillståndsenheten.

  Restaurangbranschen väntar sig att få driva flera mål till prövning i högsta instans för att få prejudikat, skriver SvD.

  Dumheterna kring serveringstillstånd verkar alltså fortsätta. Jag ska alltså kunna få en bira till min sushi, men inte till en sallad eller en paj på en salladsbar. Varför inte, undrar jag. Krökar svenska folket mer då?

  Andra bloggar om: , , ,

  Skrivet av av Carl @ 7:12

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.