Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Kan vara cancerframkallande – får sådant säljas?
 • Jag fick en fråga från en av bloggens läsare. GunMarie skriver så här: Jag läser på en flaska silverputs, ”Kan vara cancerframkallande”. Får sådant verkligen säljas?

  För att reda ut det hela tar jag kontakt med kemikalieinspektionen.

  – Det rör sig troligtvis om ett ämne i gruppen tio-urea, konstaterar Ulf Rick, kemist på inspektionen. Om putsen innehåller mer än 0,1 procent av dessa ämnen måste förpackningen vara märkt på detta sätt. Det finns inga definitiva bevis för cancerrisken, men du kanske inte ska dricka av putsen. Men du kan nog lugnt putsa vidare, säger han.

  Andra bloggar om: , ,

  Skrivet av av Carl @ 9:55

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.