Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Jordgubbarna dyrare till midsommar – i år igen!
 • jordgubbsplanta Jag måste vara synsk, nu kom den, nyheten jag väntat på. Den här gången är det HD som är först ut med den.

  Jordgubbarna blir dyrare till midsommar – tyvärr, tyvärr. Den här gången skyller jordgubbsodlarna på en kall vår. Men som en tröst i bedrövelsen säger odlarna att gubbarna blir extra goda i år.

  Det är likadant varje år, det är bara anledningarna som varierar. Förra året var det kallt väder några dagar i juni, året innan var det torka. Men jag noterar att nyheten var ett par dagar tidigare i år.

  Ska vi slå vad om att det blir brist på granar till jul?

  Andra bloggar om: ,

  Skrivet av av Carl @ 7:57

 • 5 Kommentarer

  • siri skriver:

   Var bor du, verkar som ni har haft väldigt fint väder i vår. För här i skåne hade vi snö till 1 april. Och solen har fortfarande inte visat sig mycket. Men de är klart gröna gubbar kan man säkert äta….

   Siri: Jag bor i Stockholm, men här har fina svenska gubbar sålts i ett par veckor. Men den årliga jordgubbsbristen, och de tillhörande höga priserna, brukar uppstå först framåt midsommar/Carl

  • Elin skriver:

   Haha så du är synsk alltså? 🙂
   Det spelar ju absolut ingen roll vad odlarna eller affärerna tar för en liter. Alla vill ha jordgubbar till midsommar så det säljs oavsett. Visst, det kanske är något som gynnar dem och känns som ett fult knep mot oss konsumenter, men helt ärligt så tycker jag att vi har större bekymmer här i världen 🙂
   Intressant inlägg dock!

  • siri skriver:

   Om ni har haft fina svenska jordgubbar i flera veckor undrar jag om det för det första verkligen är svenska?
   Dessutom, vet du hur mycket arbete där ligger bakom en ordentlig jordgubbsodling?
   De jordgubbarna du har sett är växthusodlade, vilket det finns gott om. Däremot frilands bär har ingen skördat ännu. Tycker verkligen du borde ta reda på lite mer bakgrunds fakta innan du skriver om ett ämne du uppenbarligen ingenting kan om.

   Siri: Det verkar som om du har anknytning till jordgubbsodlingen här i Sverige. Jodå, jag har sett det som påstås vara svenska gubbar i ungefär två veckor. I går var priset på torget 50kr/kartong. De säljer också belgiska gubbar, pris 30-35kr.

   Jag har aldrig diskuterat odlarnas villkor, för mig som konsument är det bara komiskt att det blir jordgubbsbrist till midsommar, varje år. /Carl

  • Rune Lanestrand skriver:

   Jordgubbar och poatatis är de mest besprutade. Läs gärna mer på min blogg om detta
   Rune Lanestrand

  • […] brukar roa mig med att följa alla nyheter om att det ska bli brist på jordgubbar till midsommar, med […]

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.