Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Se upp för luriga lotterier
 • Skojare & bedragare 12.06.2010

  Jag har just bloggat om bluffakturor från ett lotteri. Men det finns andra bluffvarianter när det gäller lotterier, varnar Konsumentverket i ett pressmeddelande.

  Många anmälningar har kommit in till Konsumentverket från personer som fått räkningar utan att de beställt något från internetbaserade lotteriföretag. I vissa fall har personen fått ett sms med inloggningsuppgifter till en webbplats. Efter att ha loggat in på webbplatsen har man fått en räkning skickad till sig. Andra har fått ett sms med en länk. Klickar man på länken kopplas man till en webbplats och en räkning skickas.

  Om du får en räkning för något du inte beställt ska du inte betala. Du ska istället skriftligt meddela företaget att du inte kommer att betala räkningen. Det kallas för att bestrida fakturan. Du kan läsa mer om att bestrida fakturor på KoV:s webbplats.

  Du kan också göra en anmälan till Konsumentverket.

  Rent allmänt ska man nog ge sjutton i att klicka på okända länkar, eller att svara på konstiga sms.

  Andra bloggar om: , , ,

  Skrivet av av Carl @ 7:52

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.