Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » KoV varnar för snören och snoddar i inredningen
 • Snören, trådar och liknande från olika typer av gardiner, draperier och persienner kan vara farliga för små barn. Konsumentverket känner till fall där barn lindat snören runt halsen och strypts eller varit nära att strypas, berättar verket.

  Det finns många produkter med linor av det här slaget som kan vara farliga för små barn. Det gäller till exempel persienner, jalusier, draperier och rullgardiner. De kan ha snören, plastkedjor eller olika typer av linor för upp- och nedhissning.

  Om barn leker med snören och linor finns en risk att linan fastnar runt barnets hals, och kan då strypa barnet. Konsumentverket känner till flera fall där barn strypts eller varit nära att strypas på detta sätt.

  För att minska risken kan man fästa upp snöret eller linan på ett sätt så att den inte hänger fritt och barnet inte kan komma åt den. Man bör också undvika att placera möbler i närheten eftersom barn kan klättra upp på möblerna och komma åt linorna, skriver de.

  Andra bloggar om: , ,

  Skrivet av av Carl @ 7:41

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.