Det är populärt att köpa sina glasögon på nätet, påstår TT.Hur det är med den saken vet jag inte, men du kan antagligen hitta dina glasögon billigare där. Men för din egen skull, se till att du gör en synundersökning och får ett recept från en optiker.
Optikern blir antagligen inte glad när du inte köper dina glasögon där. Men optikerna är tvungna att lämna ut receptet, och många nätföretag har egna optiker som erbjuder synundersökningar.
När du handlar på nätet är det inte konsumentköplagen som gäller. Där gäller i stället distans- och hemförsäljningslagen, där en fördel är ångerrätten på två veckor.
– Men det finns undantag och det gäller varor som görs speciellt för dig, som ju glasögon görs. Vanliga fällor är att man inte tittar på avtalet och allmänna villkor utan utgår från att man alltid har ångerrätt, säger Peter Gustavsson, jurist på Konsumentverket.
Bland de fall som hamnat hos Allmänna Reklamationsnämnden finns just nekad ångerrätt. Men enligt ARN får nätkunder klippa bort förseglingar för att kunna prova glasögon.
– Jag tror också att många har en generös kundpolicy, särskilt med tanke på hur lätt information sprider sig i dag från missnöjda kunder, till exempel på internet, säger Peter Gustavsson till TT.
Andra bloggar om: Glasögon, E-handel, Nätbutik, Optiker, Glasögonrecept
Lämna ett svar